Side 1 af 1

Spitfire Vb - drop tank farve

: 11 maj 2020 20:56
af Mikkel Plannthin
Jeg har efter en del års pause som en del andre i denne mærkelige coronatid fundet et byggesæt frem af skabet. En Spit Vb, som det kunne være sjovt at bygge, som jeg tror Jørgen Kjelbæks så ud i juni 1944. Den er udstyret med en droptank. Så langt så godt, men er der nogen, som har et godt bud på hvilken farve den på på spidsen. Den ser både mørk og blank ud, og på flyet i baggrunden ser det ud til, at den er lys grå over det meste, men mørk, evt. sort, i spidsen.

Det fulde billede findes her
https://samlinger.natmus.dk/FHM/asset/204727

Er der nogen, som har et godt bud?

Med venlig hilsen

Mikkel Plannthin

Re: Spitfire Vb - drop tank farve

: 13 maj 2020 16:10
af Erik Gjørup
Et vagt bud er at den er oliefarvet. Der løb vist af og til en dråbe eller to fra motorrummet ned på tanken. (jeg ved så godt som intet om Spitfire, men har læst mig til en masse om den anden side, og 109'ere havde normalt oliespild på tanken)

Håber det hjælper - det ser godt nok voldsomt ud hvis det er olie, men der kan jo være gået en prop?

Håber du får lyst til at dele en byggetråd herinde - rigtig god fornøjelse med byggesættet.

Re: Spitfire Vb - drop tank farve

: 14 maj 2020 21:49
af Mikkel Plannthin
Tak, Erik. Jeg er enig i, at det ser voldsomt ud, hvis det er olie over en ellers lys grå flade. Jeg noterer mig også, at den i baggrunden ser ud til at have en ret klar kant mellem det lyse og mørke område.

Mikkel

Re: Spitfire Vb - drop tank farve

: 15 maj 2020 22:12
af Erik Gjørup
Jep - men læg mærke til at det lyse er mat, det mørke er blankt. Jeg har næsten overbevist mig selv om at det er oliespild. Det kan jo være et løst dæksel eller en sprunget pakning.

Er det et billede du selv har sakset lidt i, eller er det et der er taget så tæt på? Hvis det er det sidste kan det jo være taget til brug for en rapport og dermed en unormal hændelse.

Hyg med byg!

Re: Spitfire Vb - drop tank farve

: 16 maj 2020 15:45
af Mikkel Plannthin
Jeg har sakset. Det fulde billede findes via linket i mit første indlæg.

M

Re: Spitfire Vb - drop tank farve

: 17 maj 2020 00:53
af Michael Boll Jensen
Umiddelbart tænker jeg at der er tale om en spejling (eller lysindfald med skygge) af flyets næse på tanken. Tanken ser også ud som om der er en del oliespild, hvilket nok er med til at gøre den ret blank og mørk (som Erik allerede har foreslået). For mig ser det ikke ud som en bemaling af tanken, men det er selvfølgelig ikke til at sige med sikkerhed.

mvh
Michael

Re: Spitfire Vb - drop tank farve

: 19 maj 2020 15:02
af Lars Seifert-Thorsen
Kan det blanke komme fra dug eller regn i græsset?

Re: Spitfire Vb - drop tank farve

: 19 maj 2020 19:24
af Mikkel Plannthin
Tak for fortsatte svar.

Michael, du kan have fat i noget i kombination med olien, som jeg er enig med Erik og dig i. Jeg har fundet ganske få billeder med den på nettet, men dette fra IWM fra samme periode viser efter min opfattelse helt klart en lys grå overflade med skygger og olierester.
https://www.iwm.org.uk/collections/item ... /205211297

Mikkel