Side 1 af 1

F-86D Revell 1:48

: 13 sep 2017 07:51
af Flemming Hansen
Hej

Så fik jeg endelig en ny model færdig. Inspireret af at CMK for nyligt udgav MB bumsæder til RF-84, så gav det jo muligheder med andre modeller da de sæder blev brugt i F-86D, RF-84 og F-100. Da jeg længe havde ønsket at bygge en F-86D faldt valget på den. Det skulle dog være en med F kode og ikke de store bogstaver på næsen - det er jo den alle bygger.

Det er jo ikke et verdens sæt. Lidt simpelt - men det er ok. Der skal godt med næsevægt i!

Bemaling er et forsøg med dekantering af Tamiya AS-12 på samme måde som Spencer Pollard viser i sin blog. Lidt Gunze fortynder hældes i airbrush koppen med en pipette. Med en pensel føres lidt dekanteret AS-12 ned i airbrush koppen. Det krævede nogle forsøg før blandingen blev ok. Fordelen er at malingen er utroligt holdbar - tørrer hurtigt - og er til at maskere på uden bøvl. Der maskeres så de lidt matte overflader - f.eks. vingeoverflader får et let andet udseende. Lidt lysgrå blandes i. Bagenden omkring udstødningen fik en gang gun metal fra AK interactive.

Decals er en syndig blanding af sættets og Stoppel. Stoppel har udgivet sæt til F-86D. Der skal man være opmærksom på at kokarder til vingerne er for store. Man har sikkert gået ud fra Ole Rossels Dan-Mil tegninger og der er undersidens kokarder større end oversidens... Det er et åbent spørgsmål om det er korrekt? Det blev til F-953, der er tegnet i Dan-Mil. Bemærk at F-86D gennemgik mange forandringer omkring stencillering. På modellen er valgt samme udseende som Rossels tegning, hvor diverse hoist markeringer etc. har en hvid baggrund. Der var også forskel på om næsen havde grøn eller sort panel. Denne her havde så grøn.

Den skulle naturligvis have droptanke. Malet helt blå og så er Stoppels decals brugt som stencil, hvor resten så fik en gang Finisher fine silver.

Mon så ikke jeg skal lave den RF-84 som den næste...?

Billede

Billedemvh

Flemming

Re: F-86D Revell 1:48

: 13 sep 2017 08:17
af Ove Høeg Christensen
Flot, flot F-86D model. Klardelene lever virkelig op til betegnelsen - har de fået Pledge Future efter en afvaskning med lunkent vand med en anelse opvaskemiddel..?

M.v.h. Ove

Re: F-86D Revell 1:48

: 13 sep 2017 08:23
af Flemming Hansen
Hej Ove

Næh de er bare tørret af. Ingen Pledge future har nærmet sig modellen med mit vidende! ;-)

mvh

Flemming

Re: F-86D Revell 1:48

: 14 sep 2017 21:44
af Michael Boll Jensen
Flemming Hansen skrev: ......har sikkert gået ud fra Ole Rossels Dan-Mil tegninger og der er undersidens kokarder større end oversidens... Det er et åbent spørgsmål om det er korrekt?
Det ser virkelig ud til at der er forskel på størrelsen af kokarderne på hhv. over- og underside, selvom det nok kræver et nøjere studium af panellinjer mv. på tegninger af vingerne:
Oversiden:
Billede

Undersiden (bemærk antennen lige midt i det røde!):
Billede

Begge billeder er taget af Ole Rossel

mvh
Michael

Re: F-86D Revell 1:48

: 15 sep 2017 07:18
af Flemming Hansen
Lækre billeder og ja de matcher faktisk (ikke overraskende) Ole tegninger i Dan-Mil. Kunne heller ikke tro andet!

Nu vi er ved det... Bag ved cockpittet er der i sættet et klart stykke 'glas' der lægges på en fordybning i bulen bagved canopyet. Hvad er lige det. Jeg har ikke kunnet finde billeder af det og på tegningerne er det bare noget der ligner et panel?

mvh

Flemming

Re: F-86D Revell 1:48

: 16 sep 2017 12:01
af Ove Høeg Christensen
hej Flemming! Du skriver: "Ingen Pledge future har nærmet sig modellen med mit vidende!"

Det undrer mig, at frontpartiet øverst har samme "glans" som de øvrige overflader..? Hvordan kan det lade sig gøre uden brug af en eller anden mat, halvmat eller satin finish..?

M.v.h. Ove

Re: F-86D Revell 1:48

: 16 sep 2017 12:38
af Flemming Hansen
Hej Ove

Jeg har ikke sagt at jeg ikke har brugt lak - jeg bruger bare ikke gulvlak på mine modeller! Det er alclad mat finish der er på næsen.

mvh

Flemming