Red Bull RB5 1:20

Forum til dem der gerne vil snakke om biler /motorcykler
For all who wants to talk about cars / motorbikes
Besvar
Brugeravatar
Flemming Hansen
Site Admin
Indlæg: 292
Tilmeldt: 25 feb 2017 07:56
Geografisk sted: Værløse
Kontakt:

Red Bull RB5 1:20

Indlæg af Flemming Hansen » 30 dec 2020 22:11

Hi

Det sker jo ikke så ofte - desværre - at jeg får en model færdig. Det er fandeme anstrengende at fylde sit lager op af med ubyggede! :D

Nåh men dette er så en 1:20 Red Bull RB5 fra MFH subfirma EJAN, der efter sigende er Japansk for 'det kender vi ikke noget til' da det i den grad er et sæt uden æhæm - blåstempling...

Den blå farve er fra Zero Paints - airbrush Red Bull Blå. Den gule er lidt mere tricky da der ikke rigtig er den rigtige nuance dåseklar. Det er sådan et mix mellem en meget gul og en let krom gul med et rødligt tint. Så der måtte selvblandes noget Finisher farve. Bemalet med stencils ud fra fotos og de medfølgende gule decals, de nok ville kræve for meget hekseri til at lægge sig om de runde flade. Så er det bedre at male. Den gule er lagt på først.

Decals er fint trykt, men den stejlende tyr var for lille så den krævede at offer fra et Tamiya RB6 sæt - der alligevel skal bygges om til Toro Rosso - med tiden... Skakterns carbon på gulv er med som decals. Den blanke lak er den nyeste fra Gunze 'premium gloss' i de lysegrønne dåser.

De her resin sæt er meget ustabile og skrøbelige. Så på det seneste har jeg fundet på at lave hele karosseriet færdig med bund, sæde og gearkasse med ophæng. I bunden af dette er lavet skrueindsatser til et par mindre maskinskruer. Gerne sat ind i noget plastikplade. Skidtet må jo ikke kunne give sig eller gå løs når der er 'lukket af'. Så er det ellers om at tørsamle ophæng og vinger og passe det ind så det hele er i vinkel og med passende afstandsklodser i bunden for at skabe den rigtige 'stilling'. Det særlige ved F1 de seneste år er 'rake', hvor bagenden er højt løftet, mens fronten ligger helt ned.


Med venlig hilsen

Flemming

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

Brugeravatar
Klaus Jakobsen
Letter øvet
Indlæg: 118
Tilmeldt: 28 feb 2017 08:41
Geografisk sted: Nakskov
Kontakt:

Re: Red Bull RB5 1:20

Indlæg af Klaus Jakobsen » 31 dec 2020 07:02

Det er du da sluppet godt fra :) Flot model :)
Med venlig hilsen
Klaus Krøyer Jakobsen

Nakskov

http://ullerslevlokalbane.blogspot.dk/

Brugeravatar
Erik Gjørup
Letter øvet
Indlæg: 195
Tilmeldt: 03 sep 2019 14:25
Geografisk sted: Hald
Kontakt:

Re: Red Bull RB5 1:20

Indlæg af Erik Gjørup » 12 jan 2021 15:40

Det er da ikke så ringe endda ;)
Erik Gjørup
Hald

Besvar

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst