IPMS.DK

Gå til nyt forum. Dette forum er gammel reference
Dato og tid er tirs jul 16, 2019 10:52 pm

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 
Forfatter besked
 Titel: En Masterbox svipser
Indlæg: ons aug 14, 2013 4:23 pm 
Offline
Kan bare det med æts og resin

Tilmeldt: søn okt 23, 2005 12:26 am
Indlæg: 976
Geografisk sted: Slangerup,Danmark
Hvis I planlægger at bruge deres tidlige US Army figursæt, så bid lige mærke i at de feltflasker der er i sættene, IKKE på noget tidspunkt var en del af hærens udrustning, men derimod var et USMC design, som KUN brugtes af marinekorpset i Stillehavet. Feltflaskerne er af typen 'cross-laps' (eller donkey-ears, blandt soldaterne), som jeg tilmed ikke har set særligt ofte på referencebilleder, fra kampene i Stillehavet.

Til US Army figursættene, er man tvungent til at tage feltflasker fra andre plast/resinproducenter: Dragon, Tamiya, Italeri, Heller, Verlinden - alle har de, de mere korrekte typer. Utroligt hvorfor andre producenter ikke kan finde ud af at bruge de rigtige referencer :? Om det stadig er et problem, i deres nyere US Army figursæt, har jeg dog ingen viden om.

I øvrigt; I Masterbox's "Bloddy Atoll, Tarawa" sæt, bør man undlade at sætte begge 2 feltflasker, på hver enkelt figur, da 2 flasker pr. mand først blev fast standard efter, og netop på bagrund af, Tarawa. Mange af de soldater fra først bølge, som stadig kunne stå på benene, på 2. dagen, kæmpede nærmest i en tilstand af dehydrering, pga. vandmangel og en topledelse der havde ment at landgangen blev en "we'll be finished by lunch" opgave, så en større vandration end 1 flaske pr. vand, ville ikke blive nødvendigt. I stedet for varede kampene 76 timer, om dagen i steghede, uden nogen form for svalende skygge, da skibsartilleri og luftbombardementer havde barberet næsten al vegetation bort.


Top
 Profil Email  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sortér efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare emner i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum

Søg efter:
Hop til:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Danish translation by Olympus DK Team © 2006, 2007 Olympus DK Team