IPMS.DK

Gå til nyt forum. Dette forum er gammel reference
Dato og tid er lør dec 05, 2020 8:02 pm

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 2 indlæg ] 
Forfatter besked
 Titel: Nem "byggebedding" fabrikeres af bølgepap
Indlæg: fre maj 09, 2014 8:38 am 
Offline
Kan bare det med æts og resin
Brugeravatar

Tilmeldt: lør maj 28, 2005 11:08 am
Indlæg: 591
Geografisk sted: Herlev
Billede
"Papkassen" her holder styr på en 1/72 Skyhawk OA-4M fra Hasegawa.

Bølgepap, trælim, en klassisk hobbykniv og måske nogle nipsenåle og et gummibånd... - Få minutter senere har man et efter min mening ganske nyttigt hjælpeværktøj ved håndtering af flymodeller. "Papkassen", der kan bruges til flere flymodeller, bruges til midlertidig og mere permanet opbevaring af modellen under byggeprocessen. Med gummibånd monteret reducere muligheden for "fedtede fingre" ved detail-bemaling og andet. Skrøbelige antenner og andet øverste på flykroppen er godt beskyttet.. Understel og diverse ophæng under vinger og flykroppen kan nemmere tilpasses og limes præcist...
Min fortid med balsa-, fyrretræslister, nipsenåle etc. giver afsmitning til nutidig modelbygning. Før man begyndte på en flyvende model var det altid nødvendigt først at fremstille en eller anden form for byggebedding om ikke andet en plan plade, hvor delene kan fikseres med for eksempel nipsenåle.

Fit before glue
Ove


Top
 Profil Email  
 
 Titel: Re: Nem "byggebedding" fabrikeres af bølgepap
Indlæg: man jun 02, 2014 12:11 pm 
Offline
Kan bare det med æts og resin
Brugeravatar

Tilmeldt: lør maj 28, 2005 11:08 am
Indlæg: 591
Geografisk sted: Herlev
Billede
En påbegyndt, men hengemt Mirage III C 1/48 Academy, kom på papkasse-fiksturen. Den ene vingetank ses fastholdt med gummibånd og strimler af gaffa-tape, mens limen tørrer. Tyndtflydende lim kan med fordel påføres med en Pin-Flow ”kanyle” mens tanken er på plads (billedet er til "demo" formål, idet tanken og andet skal limes på plads efter bemaling m.v.).

Vingetanke, bomber og andet ophæng har typisk meget små limflader. Derfor kan det til tider kan være vanskeligt at fiksere den slags i en vedvarende korrekt position, mens limen tørrer. Limklemmer og lignende kan normalt ikke bruges. Et stykke gummibånd, der fastgøres med strimler af gaffa-tape kan ofte løse problemet, som det fremgår af billedet. Gummibåndet skal ikke strammes ret meget for at holde vingetanken på plads. Det er imidlertid vigtigt, at gummibåndet justeres, så trækket er helt ens til begge sider. Det kan nemt reguleres med en spids genstand, for eksempel en stoppenål på skaft. På det ovenfor viste eksempel er modellen anbragt på den papfikstur, der er omtalt ovenfor. Papfiksturen er ikke et must, men efter min mening til stor hjælp, når diverse ”underving- ophæng” skal limmes solidt på plads i rette positioner.


Top
 Profil Email  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sortér efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 2 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare emner i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum

Søg efter:
Hop til:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Danish translation by Olympus DK Team © 2006, 2007 Olympus DK Team