IPMS.DK

Gå til nyt forum. Dette forum er gammel reference
Dato og tid er søn jul 03, 2022 2:28 pm

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 4 indlæg ] 
Forfatter besked
 Titel: Ju 52 scale 1/87
Indlæg: fre nov 25, 2016 12:22 pm 
Offline
Kan bare det med æts og resin
Brugeravatar

Tilmeldt: lør maj 28, 2005 11:08 am
Indlæg: 591
Geografisk sted: Herlev
Giv gerne besked, hvis alle eller enkelte af de 5 billeder herunder ikke kan ses..

Billede

Ju 52, scale 1/87, fra Airpower87 sættet ligner noget fra 1960'erne: En uordnet bunke af tykke "støbe-træer". Indløbskanalerne til delene er dog indsnævrede, så skære/slibe-arbejdet reduceres. Airpower 87 findes ikke på Hannants søgemaskine, så fabrikatet må være en sjældenhed. Mit sæt blev erhvervet hos Risløv på Hobbymessen for nylig.

Billede

Efter en del slibe-arbejde forskellige steder lykkedes det at sammenføje hoveddelene, så limning kunne ske med Pin Flow, der er den metode, jeg foretrækker. Under tørreprocessen fikseres delene med blød metaltråd, der ombindes på "strategiske" steder.

Billede

Humbrol-bøtten giver et indtryk af 1/87 modellens dimensioner. Jeg har aldrig tidligere hørt om/set flymodel-byggesæt i denne skala. Nærmere oplysning om andre sæt fra Airpower 87 findes på http://www.arsenalm.de.

Billede

Det kunne ligne en æskebagside, men det er altså forsiden af æsken til Ju 52 scale 1/87. Bagsiden udnyttes ikke til informativt billedformål. Æsken giver tydeligt indtryk af, at en designer har været fraværende. Bogtrykkeren måtte løse problemet i sidste øjeblik.

Billede

Byggevejledningen består af et enkelt ark A4 med en fotokopieret "rudimentær" tegning.
x


Top
 Profil Email  
 
 Titel: Re: Ju 52 scale 1/87
Indlæg: fre nov 25, 2016 11:11 pm 
Offline
Kan bare det med æts og resin
Brugeravatar

Tilmeldt: lør maj 28, 2005 11:08 am
Indlæg: 591
Geografisk sted: Herlev
Billede

Efter et par døgns tørretid fik Ju 52 første gang primer fra sparydåse, Presto fra THansen. Klardelene er fravalgt, da det er planen at fylde vindue-åbningerne med Kristal Klear, når bemalingen er overstået.

Angående billedhåndtering:
Årsagen(rne) til "usynlige billeder" er måske fundet: 1) Billedfilen skal hentes med Google fra Picasa on-line arkivet, der også er Google. 2) Den lange billedfile, der indlæses på skrivefeltet, skal afmaskes omhyggeligt uden de afbrydelser, der nemt kan forekomme. 3) Ved afmaskning gælder det om at undgå mellemrum (huller) i det flere linjer lange filename.


Top
 Profil Email  
 
 Titel: Re: Ju 52 scale 1/87
Indlæg: man nov 28, 2016 12:16 pm 
Offline
Maler med pensel

Tilmeldt: lør maj 28, 2005 5:13 am
Indlæg: 186
Geografisk sted: Herlufmagle
Hej Ove.

Stoppel har et større udvalg af Airpower87 fly og helikoptere.

Bedste hilsner
Kenneth K.


Top
 Profil Email  
 
 Titel: Re: Ju 52 scale 1/87
Indlæg: fre dec 02, 2016 6:57 am 
Offline
Kan bare det med æts og resin
Brugeravatar

Tilmeldt: lør maj 28, 2005 11:08 am
Indlæg: 591
Geografisk sted: Herlev
Male-KATASTROFE - Forklaring følger

Billede

Presto Primer på spraydåse har aldrig tidligere givet problemer. Kan denne primer bide fast direkte på karrosseriplade, kan plastik vel ikke være noget problem..? Det viste sig dog i høj grad at være tilfældet med den plastik, der anvendes til Ju 52-sættet. Primeren kunne så nemt som ingenting trækkes af med tape. Det blev opdaget, da det gule sideror og to gule områder yderst på vingernes underside skulle afmaskes.
Heldigvis var det nemt at afrense modellen med ”Svupp Penselrens” (Borup). Efter afvaskning/skylning i lunt vand og nogle timers tørretid blev en ny ”primer” påført. Denne gang kom Revell matt 76 (enamel) til at tjene som primer. Efter tørretid natten over er det umuligt at trække maling af med tape, så dermed skulle der være et solidt grundlag til efterfølgende bemaling med acryl-farver, nemlig et sæt RLM-farver fra Vallejo.

NB
Svupp Penselrens (XL-Byg) angriber tilsyneladende ikke plastik - i al fald ikke den type plast, der anvendes til omtalte Ju 52-sæt. For at være sikker bør produktet testes på et afgrænset sted, før en model gives den store omgang. Svupp pensles på og det behandlede område holdes fugtigt nogle minutter ved gentagne penslinger. Efter kort tid kan malingen "skrubbes" løs og skylles af under vandhanen.

Billede

Modellen fik en ny primer - denne gang en Revell 76 enamel. Den hænger så godt fast at den ikke kan trækkes af med tape.

x


Top
 Profil Email  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sortér efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 4 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte brugere og 2 gæster


Du kan ikke skrive nye emner i dette forum
Du kan ikke besvare emner i dette forum
Du kan ikke redigere dine indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum

Søg efter:
Hop til:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Danish translation by Olympus DK Team © 2006, 2007 Olympus DK Team